Noorwegen, misschien tot snel...
4 juli 2024 - Assen, Nederland
Dit was het dan... We zijn 20 juni midden in de nacht thuis gekomen. Het einde van mijn Erasmus ervaring in Noorwegen. Afgelopen januari vertrok ik naar het prachtige Noorwegen. Ik hoopte veel beter Engels te kunnen spreken en dit is gelukt. Ik kan veel beter Engels en ben hier niet meer onzeker over.
Naast dit heeft Noorwegen mij zoveel andere dingen geleerd. Ik heb geleerd hoe trots wij moeten zijn op onze natuur, ook al is het soms in Nederland klein. Mijn reis door IJsland liet mij inzien dat dit echt alles is waarvoor je het zou moeten doen. De natuur is het belangrijkste wat wij hebben op deze aarde en dit moet je echt omarmen. Ik kan iedereen echt aanraden om naar IJsland te gaan! Hier zal je zien dat de natuur leidend is en de mensen daarom heen leven. Echt niet te omschrijven wat ik daar heb gezien.
Ik heb veel over mijzelf geleerd. Het belangrijkste wat ik mijn hele leven wil meenemen is dat ik veel minder bang moet zijn en ik veel meer kan dan ik dacht. Vertrekken naar een ander land in je eentje en binnen een week super veel vrienden hebben is niet niks. Ik vertrouw op mijzelf, ongeacht waar ik ook ga wonen in de toekomst. Ik zal altijd tegen mijzelf blijven zeggen "In Noorwegen redde ik het, dus dit komt ook goed.'
Lieve Noorwegen, ik mis je eigenlijk wel. Tijdens dat ik dit schrijf kijk ik een documentaire over de prachtige Lofoten. Hier ben ik niet geweest, maar staat wel op de bucketlist. Tijdens dat ik dit kijk wordt het gemist wel groter, maar dit is denk ik normaal. Ik heb wel geaccepteerd dat ik niet terug kan, maar zou er later wel graag willen wonen. Noorwegen heeft echt een plekje in mijn hart en we zullen in de toekomst zien hoe dit tot uiting gaat komen. Ik zal nog vaak staren naar de foto's van Noorwegen en wie weet tot snel :)

Ben trots op jou, dat je dit hebt gedaan!
Voor een half jaar weg van alles en iedereen is niet niks.
En ik ben super blij dat ik een klein deel van jou ervaring heb mogen meemaken!
We zien elkaar snel!🫶
Ja inderdaad, dat was het... zo mooi!
In een half jaar ben je járen gegroeid, heb je voor de rest van je leven herinneringen.
Dat neemt niemand je meer af en zal je helpen problemen in de toekomst beter te benaderen en aan te pakken.
En dan alle mensen die van je houden en de stap hebben genomen bij jou langs te gaan, dat is toch prachtig!!
Lieve Merel, het was te gek en ik ben trots😘.
Liefs, papa.